La maleta marinera

“La maleta marinera”


(És la maleta marinera)

Argument

El protagonista d’aquest conte era a la platja amb la seva xicota Julieta quan, mirant de complaure-la mitjançant una acció arriscada ( capbussar-se prolongadament), trobà una curiosa maleta sota l’aigua.  Aquesta atragué la mirada de la gent,  i algú l’informà que es tractava d’una maleta marinera. Quan l’obrí, hi descobrí un elefant de metall, una figura femenina amb un corn marí i una adreça. Decidí portar-la al lloc indicat a la targeta, i es trobà en una casa decorada de manera oriental. La dona que hi havia; que duia unes perles, s’alegrà molt de la troballa i feu que el protagonista toqués el cap de l’elefant: del cornetí; en sortí una bengala de llum irisada. La dona li explicà que es tractava d’un senyal, que ells dos estaven destinats a estar junts. L’home ho negà pel compromís amb la Julieta, però llavors la dona misteriosa li mostrà  una bola de vidre on es projectava la seva xicota amb un altre home. A partir d’aquell moment, el protagonista decidí quedar-se amb la dona de les perles i deixar la relació amb la infidel.

Tema

El tema principal del conte és la manera com alguns fet o objectes poden fer canviar el rumb de la vida.

Aspectes importants

Destaquen nombrosos exemples d’absurd com ara “Julieta estimava que els seus galantejadors cultivessin el perill”. Hi és present, també, un element  fantàstic, la “maleta marinera”, que, tot i que desperta curiositat entre els personatges, és tractada amb normalitat, “Heu estat de sort, jove, perquè ja no se’n troben gaires”. Un altre fet extraordinari és l’efecte que es produeix quan el protagonista toca el cap de l’elefant de metall, i la irònica valoració que en fa: “Aleshores s’esdevingué un fenomen sense importància: del corn marí (…) va sortir-ne una petita bengala lluminosa”.  Finalment, la presència de la bola de vidre que mostra les infidelitats de la Julieta, és l’objecte que encamina la vida del protagonista sense cap mena de resistència. Es deixa portar pel què li diu la dona de les perles sense ni tan sols comprovar la informació, “Allò va decidir la meva vida”.  És per això que l’element màgic de la narració és de naturalesa exterior, i es caracteritza amb un objecte, “la maleta marinera”. Aquesta nova entitat màgica que apareix per atzar a la vida del protagonista amplia la seva visió sobre la realitat, el porta a conèixer un món de fantasia, exotisme i superstició que sempre li havia passat desapercebut.

Anuncis
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en "CRÒNIQUES DE LA VERITAT OCULTA". Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s