Les mans del taumaturg

Argument

Un home s’aboca a la finestra amb mig cos enfora i des d’allà comença a observar tot el que hi ha al seu voltant. De repent la llum que irradia d’una galeria li crida l’atenció, en aquella galeria hi veu unes mans que posseïen certa crueltat al matar un insecte. Mogut per la curiositat, va anar a veure a qui pertanyien. Al arribar, trobà una dama russa qui li explicà la procedència de les mans. Aquella dama tenia un oncle taumaturg (tenia a les mans el poder de encomanar la bogeria i la mort), però que a l’època de la revolució russa va deixar d’exercir degut a que havien decretat el bandejament de la superstició i la taumatúrgia. En tots els disturbis que hi va haver, no va aconseguir sortir-ne viu i les mans van ser les úniques parts del cos que li van quedar quan va intentar creuar la frontera. La dama va recollir les mans ja que aquestes es van desprendre netament del cos. En acabar de explicar els orígens, la dama comença a explicar a l’home que les mans ja havien recobrat la facultat d’encomanar la mort i la bogeria i que quan algú veu moure’s les mans, això constitueix el missatge de la mort o de la follia. Però ell es nega a creure que les mans són capaces de determinar el seu destí, per aquest motiu decideix acabar amb les mans i, després de robar-les a la russa, va acabar amb elles amb una màquina per a escorxar carn, després se les oferí a un gos que se les empassà amb dues grans mossegades. 

Temàtica

La imaginació, la fantasia i l’aparició d’un element grotesc s’enfronten a la realitat de cada dia, monòtona i buida que viu el protagonista. Això determinarà que l’home hagi d’escollir entre la realitat i la realitat màgica. Finalment, decideix eliminar l’element màgic. 

Elements a destacar

El conte es presenta en un escenari desconcertant, on al voltant del protagonista es viuen situacions grotesques: una situació extremadament sensual entre una minyona i un xicot, l’assassinat d’un canari amb una fulla d’afaitar, l’ofegament d’una menuda per el suc d’una síndria… Però especialment, unes mans que posseïen certa crueltat al matar un insecte. Aquest element màgic té una natura externa, no formen part de la rutina del protagonista. A l’hora aquestes mans determinaran l’elecció del protagonista entre la realitat i la realitat màgica. Les mans, també, representaran la presència de la superstició i la taumatúrgia.

 

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en "CRÒNIQUES DE LA VERITAT OCULTA". Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s