Quieta nit

ARGUMENT:
Una família està la nit de Nadal al seu menjador. De sobte, el timbre de la porta s’escolta, obren estranyats i es troben amb un home vell, vestit de vermell i amb un sac ple de joguines, es tracta del Pare Noel. Aquesta visita tan inesperada trasbalsa la nit d’aquella família. La mare de la casa, esverada, el va voler fer fora replicant-li que despertaria els nens que ja dormien i que en aquella casa celebraven els reis i no pas el Pare Noel que era de tradició protestant. El Pare Noel, es defensava dient que la seva causa és noble i que el seu únic objectiu és fer feliç al màxim nombre de criatures possible. Llavors apareixen el nen i la nena. El nen el reconeix per haver-lo vist en revistes internacionals i la nena no sap qui és. El Pare Noel es dirigeix al nen per entregar-li l’escopeta que havia demanat, però el nen s’enfada quan veu que no és el model que ell volia. Després de minuts de discussió, acaben perdonant-se i entren en un ambient de pau i germanor fins que el nen pregunta si llavors canviarien els reis pel Pare Noel. En aquest moment, el Pare Noel, veient que la mare anava a respondre violentament i es retornaria a la discussió decideix retirar-se i abandonar la casa.
TEMA:
Rebuig de noves o altres ideologies, costums, tradicions per la convicció plena i inamovibles d’unes altres diferents o oposades.

ASPECTES IMPORTANTS:
Marc de normalitat, quotidianitat, sentit comú, ordre… interromput per un element totalment inesperat, il•lògic i irracional.
Els personatges rebutgen la nova realitat, la consideren il•legítima perquè està fora de la tradició cultural de la família.
La naturalesa de la nova realitat és externa. Es tracta d’un personatge fantàstic propi de la tradició popular.
Predomini de la convencionalitat.
Crítica des de l’humor i la ironia.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en "CRÒNIQUES DE LA VERITAT OCULTA". Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s