Història natural

HISTÒRIA NATURAL

Argument:

El conte s’inicia amb un home que decideix anar a viure a un altre lloc. El pis que lloga en principi és normal però, el primer dia comencen a sortir insectes per tot arreu que el miren atentament esperen a que s’adormi per picar-li. El protagonista no es capfica massa. Però l’endemà descobreix que ara no són uns simples insectes el que hi ha al seu apartament, sinó que ara són cuques, rates, rèptils, escorpins… En comptes de demanar ajuda decideix enfrontar-se a ells fins que un dia descobreix que a la seva cuina hi ha un tigre. Decideix baixar a demanar explicacions a la portera i aquesta, sense estranyar-se li diu que és normal, ja que ha arribat el mal temps i les tigresses pugen als pisos per poder criar. També li diu que a l’hora del part marxi uns dies que el propietari li farà preu d’amic i que no s’oblidi de deixar-li preparada aigua.

Temàtica:

El conte tracta sobre que no sempre és la naturalesa qui s’ha d’adaptar a nosaltres, sinó que, a vegades nosaltres també ens hem d’adaptar a ella.

Elements més importants del conte:

En aquest conte no hi apareix un element màgic concret, sinó que la situació ja és absurda. Per tant, l’element il·lògic és la situació absurda. Podem observar que aquesta absurditat va incrementant a mesura que el conte avança, ja que els animals que es va trobant van incrementant de mida. En primer lloc, el protagonista es troba insectes a casa seva, al dia següent, aquests insectes passen a ser rèptils, rates, i al final del conte es troba amb un tigre dins de la seva cuina.

Aquest fet aparentment absurd, per alguns personatges del conte serà presa amb total normalitat, com si fos un fet quotidià ( portera).


Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en "CRÒNIQUES DE LA VERITAT OCULTA". Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s